Waarom zijn implantaten een goede keuze?

Conventionele protheses t.o.v. implantaten – het grote verschil

Als één of meerdere tanden moeten worden vervangen, dan kunt u kiezen voor een conventionele prothese of een behandeling met een tandheelkundig implantaat. Wat zijn de belangrijkste verschillen?

1 2 3

Oplossing met een brug

Bij conventionele methoden moeten de twee gezonde tanden naast de ontbrekende tand worden afgeslepen om de kroon vast te kunnen zetten. Hierdoor gaat het natuurlijke oppervlak van deze tanden verloren. Bovendien brengt de brug kauwkrachten niet over op het kaakbot, waardoor het bot zou kunnen slinken. Zie  botbehoud

Oplossing met een implantaat

Implant-borne single-tooth treatment

Het implantaat vervangt de wortel van de originele tand, terwijl de tanden er omheen intact blijven en niet hoeven te worden afgeslepen.

Een implantaat vergroeit met uw lichaam

Zelfs de beste prothese blijft een lichaamsvreemd voorwerp dat goed moet worden verzorgd. Een implantaat is eenvoudigweg een kunstwortel die tijdens het genezingsproces vergroeit met het lichaam en net als een natuurlijke wortel functioneert.

Behoud uw mooie lach

Functionaliteit en uiterlijke verschijning gaan hand in hand. Een implantaatgedragen restauratie ziet eruit als een natuurlijke tand. Er zijn geen verschillen waarneembaar en de restauratie vraagt geen speciale verzorging.

Behoud van de vorm van uw gezicht

Implantaten brengen kauwkrachten over op het kaakbot. Dit gebeurt niet wanneer er tanden ontbreken of wanneer er een conventionele prothese is geplaatst. Als deze krachten niet meer worden uitgeoefend, kan het bot langzaam slinken en kan de vorm van het gezicht na verloop van tijd veranderen.


Geniet ondanks ontbrekende tanden van het leven

Lachen, zoenen, zingen en eten zoals vroeger – implantaten kunnen u helpen uw kwaliteit van leven te verbeteren. Ontbrekende tanden kunnen ervoor zorgen dat u minder zelfvertrouwen heeft en slecht passende protheses kunnen voortdurend ongemak veroorzaken. Met implantaten zijn dit soort ongemakken verleden tijd.

Uw tanden hoeven niet te worden afgeslepen

Bij een conventionele brug moeten de gezonde tanden rechts en links van de ontbrekende tand worden afgeslepen om de brug te ondersteunen. Wanneer er een implantaat wordt gebruik om een gat op te vullen, blijven de tanden ernaast en het natuurlijke tandoppervlak intact.

Implantaatbehandeling - een bewezen, veilige en moderne methode

Implantaatbehandelingen zijn niet experimenteel. Het gaat om een uitgebreid bewezen, geavanceerde tandheelkundige techniek. Deze techniek is tientallen jaren wetenschappelijk getest en wereldwijd toegepast door gekwalificeerde tandartsen en chirurgen.

Tegenwoordig kan de techniek worden gebruikt voor de behandeling van bijna elke indicatie. Volgens de resultaten van een onderzoek dat in Duitsland is uitgevoerd1 , was 98% van de ondervraagde patiënten 'tevreden' tot 'zeer tevreden' met hun implantaten.

1 Riegl Studie resultaat uit 2009, Duitsland met meer dan 10.000 patiënten.

Bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid van Straumann

Tandheelkundige implantaten van Straumann zijn wereldwijd meer dan 14 miljoen keer verkocht. Aan de Straumann®-implantaten ligt meer dan 35 jaar wetenschappelijke ervaring ten grondslag, evenals meer dan 700 wetenschappelijke publicaties.1


Voetnoot

Omdat aan elke chirurgische ingreep risico's zijn verbonden, dienen patiënten altijd een tandheelkundig specialist te raadplegen om te beoordelen of een implantaat voor hen geschikt is.

1 Volgens het onderzoek van de PUBMED-database "Straumann Dental Implant OR ITI dental implant”, 733 resultaten per 6 oktober 2014. De eerste bijdrage luidt “Schroeder A. et al.: The accumulation of osteocementum around a dental implant under physical loading, 1978."