Een investering voor het leven

Robert, 55, zakenman*

 

“55 jaar en een kunstgebit? Ik kon het mij gewoon niet voorstellen. Lange tijd heb ik een brug in mijn bovenkaak gehad die langzaam maar zeker uit elkaar viel omdat steeds meer tanden los kwamen te zitten. De tandarts stelde een volledig uitneembare gebitsprothese voor die op vier implantaten zou worden bevestigd.

Toen al mijn boventanden waren getrokken en ik tijdens de genezingsperiode een tijdelijke prothese droeg die mijn gehemelte bedekte, gebeurde waar ik al die tijd het meest voor vreesde: ik voelde me constant misselijk en ik voelde pijnlijke drukpunten. De kleefpasta plakte aan mijn gehemelte, maar hield de prothese niet echt op zijn plaats. Ik merkte pas hoe warm het eten was wanneer ik het doorslikte en ik hoefde ook geen dure wijn meer te kopen - hij smaakte nergens meer naar.

 

 

Nu voelt het alsof ik een nieuw leven heb: geen drukpunten meer, ik geniet weer van uit eten gaan – en mijn nieuwe tanden voelen goed aan. Ik voel me nu een stuk prettiger en heb meer zelfvertrouwen.

 

 

Ik haal mijn huidige implantaatgedragen gebitsprothese uit mijn mond – maar wel alleen om mijn tanden goed te kunnen reinigen. Op het eerste gezicht is het een flinke investering, maar als ik goed voor mijn nieuwe tanden zorg, gaan ze een hele tijd mee. Hopelijk zal blijken dat ze een investering voor het leven zijn.” 

 

 

* Deze ervaringen van patiënten kunnen afwijken van uw eigen ervaringen met behandelingen met implantaten. De resultaten gelden niet voor elke implantaatplaatsing en niet voor iedere patiënt. Raadpleeg voor de mogelijke risico’s van behandelingen met implantaten uw tandheelkundig specialist of het gedeelte  Veelgestelde vrsagen.