Een spaarplan voor meer zelfvertrouwen

Sarah., 57, belastingadviseur*

 

"Mijn probleem? Parodontitis. Twee jaar geleden had ik nog maar drie originele boventanden. De oplossing? Drie implantaten aan elke kant van de bovenkaak die een brug van twaalf tanden dragen. Ik maakte me geen zorgen over de pijn bij het plaatsen van de implantaten. Toen ik mijn tijdelijke prothese droeg, was ik vaak bang dat die los zou komen te zitten terwijl ik bij een klant zat, in mijn eten zou vallen of achterin mijn mond zou schuiven. Ik heb tweehonderd klanten en kan het me daarom niet permitteren om me onzeker te voelen. Voor mij was de implantaatbehandeling zowel vanuit medisch oogpunt als voor mijn algemene welzijn noodzakelijk.

Ik wilde een vaste oplossing en de zekerheid hebben dat ik me niet hoefde af te vragen of ik wel kon praten, lachen of eten zonder een ‘ongelukje’ te krijgen.

Bovendien is mijn man vijf jaar jonger dan ik, dus ik wil me graag aantrekkelijk en op m’n gemak blijven voelen. Daarom heb ik bewust gekozen voor een vaste gebitsprothese. Tien jaar geleden heb ik besloten om geen aanvullende verzekering af te sluiten en in plaats daarvan heb ik iedere maand wat geld geïnvesteerd in aandelen - die ik vervolgens heb gebruikt om een stukje geluk voor mijzelf te kopen. Kort na de behandeling heb ik een nieuw spaarplan geopend, omdat ik naar verwachting een aantal nieuwe implantaten voor de onderkaak nodig heb."

* Deze ervaringen van patiënten kunnen afwijken van uw eigen ervaringen met behandelingen met implantaten. De resultaten gelden niet voor elke implantaatplaatsing en niet voor iedere patiënt. Raadpleeg voor de mogelijke risico’s van behandelingen met implantaten uw tandheelkundig specialist of het gedeelte  Veelgestelde vrsagen.