Botopbouw om implantaten te kunnen plaatsen

Tandheelkundige implantaten moeten net als natuurlijke tanden in het kaakbot worden bevestigd. Als er onvoldoende bot beschikbaar is, kunnen implantaten nog steeds worden geplaatst met behulp van een speciale behandeling waarbij het bot weer wordt opgebouwd.

Te weinig kaakbot? Wat nu?

Als u tanden verliest, kan het zijn dat het bot eromheen ook gaat slinken. Als dit gebeurt en er moeten implantaten worden geplaatst, dan is het opnieuw opbouwen van het bot een van de mogelijkheden.

Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit verschillende methoden om het bot op te bouwen. Uw behandelaar zal dit uitgebreid met u bespreken als u hiervoor in aanmerking komt.

Chirurgen en tandartsen zijn goed getraind in de standaardprocedures voor het tegelijkertijd opbouwen van het bot en het plaatsen van een implantaat.

Botopbouw - een standaard ingreep?

Botopbouw is al meer dan veertig jaar een standaard ingreep die kan worden gedaan op het moment dat één of meerdere tanden worden vervangen door een implantaat. De ingreep duurt een paar minuten langer, maar verder merkt de patiënt er niets van.


In sommige gevallen is het noodzakelijk het bot wat op te bouwen voordat het implantaat wordt geplaatst, waarbij een genezingsperiode van maximaal 6 maanden moet worden aangehouden voordat het implantaat kan worden geplaatst.

De behandelprocedure en de materialen

Er wordt nieuw bot toegevoegd op de plaatst rondom het implantaat waar te weinig bot aanwezig is. Dit verbetert het uiterlijk van de kroon op het implantaat vlakbij de rand van het tandvlees, en geeft het implantaat de nodige ondersteuning.

Straumann biedt een uitgebreid assortiment van synthetische en biologische materialen die bij deze techniek kunnen worden gebruikt. Uw behandelaar kan u hierover meer informatie geven.

 

Kan botopbouw worden voorkomen?

In bepaalde omstandigheden – die door uw behandelaar moeten worden beoordeeld – kan botopbouw worden overgeslagen door gebruik te maken van implantaten met een kleine diameter die van Roxolid® zijn gemaakt.1Minder invasieve behandeling

1Lijst met wetenschappelijke verwijzingen: www.straumann.com/roxolidref