De Straumann-oplossing voor de vervanging van een enkele tand  

Als u één tand verliest is een kroon op een implantaat dé oplossing. Waarom?


Het voordeel van een implantaat bij het ontbreken van een enkele tand

Het implantaat vervangt de ontbrekende tandwortel en laat de tanden ernaast intact. Daarnaast biedt het implantaat ondersteuning voor de kroon door kauwkrachten over te brengen op het kaakbot en zo afbraak van het bot te voorkomen.

Een implantaat is de investering waard

Bij het maken van een keuze tussen een conventionele restauratie en een implantaatgedragen restauratie voor één tand is het kostenplaatje ook iets om rekening mee te houden. Volgens een onderzoek1 naar de kosten op de lange termijn is vervanging van een enkele tand voordeliger dan een traditionele vaste gebitsprothese die uit drie onderdelen bestaat. Na ongeveer zeven jaar is een traditionele gebitsprothese niet meer voordeliger dan een implantaatgedragen oplossing.

1 Vogel R1, Smith-Palmer J, Valentine W. Evaluating the health economic implications and cost-effectiveness of dental implants: a literature review.

Gezonde tanden moeten worden afgeslepen voor conventionele bruggen

Bij conventionele methoden moeten de twee gezonde tanden naast de ontbrekende tand worden afgeslepen om de brug vast te kunnen zetten. Hierdoor gaat het natuurlijke oppervlak van deze tanden verloren. Bovendien kan het bot beschadigd raken omdat de brug kauwkrachten niet overbrengt op het kaakbot.