Herstel van weefsel
 

Veel volwassenen, en niet alleen oudere patiënten, hebben last van parodontitis. Een goede mondhygiëne is belangrijk zodat uw tanden en het tandvlees gezond blijven.

1 2 3

Voorkomen van losse tanden

Meestal zitten gezonde tanden stevig vast en raken ze niet los. Om uw tandvlees gezond en intact te houden, is goede mondhygiëne essentieel. Het is daarom belangrijk dat tandplak regelmatig en grondig wordt verwijderd om te voorkomen dat uw tanden los gaan zitten.

Mogelijke oorzaken

Als tandplak niet regelmatig en grondig wordt verwijderd, kunnen bacteriën zich in de kaak verspreiden, tandvlees aantasten en uiteindelijk parodontitis (ontsteking van het weefsel rondom de tand) veroorzaken. Als de aandoening niet wordt behandeld, kan dit in het ergste geval leiden tot verlies van tanden.

Vroege waarschuwingstekens

Veel volwassenen hebben gedurende hun leven last van parodontitis, en meestal zijn ze zich hier in eerste instantie niet van bewust. Gezwollen, rood en bloedend tandvlees kunnen de eerste tekenen zijn van een vroeg stadium van parodontitis. Als u iets ongebruikelijks opvalt, vraag dan een persoonlijk consult aan bij uw behandelaar.