Veelgestelde vragen over de tandheelkundige oplossingen van Straumann

1 2 3 4 5

Is een behandeling met een implantaat duur?

In tegenstelling tot wat u wellicht denkt, zijn conventionele gebitsprotheses niet altijd voordeliger.

De kosten voor een implantaatbehandeling zijn afhankelijk van het aantal benodigde implantaten en of botopbouw nodig is. Overige factoren zijn de operatie, laboratoriumonderzoek, de prothese en de kosten voor de tandarts en de tandtechnicus.

Er wordt alleen een kostenplaatje gemaakt wanneer al deze aspecten zijn besproken, en in sommige gevallen kunnen implantaten op de lange termijn goedkoper zijn.

Zijn er risico's verbonden aan het plaatsen van een implantaat?

Een behandeling met een implantaat is niet experimenteel; het is een uitgebreid bewezen, zeer geavanceerde tandheelkundige techniek die wetenschappelijk is getest en al tientallen jaren wereldwijd wordt gebruikt door tandartsen en chirurgen.

De mogelijke risicofactoren verschillen per patiënt, afhankelijk van de medische toestand. Slechte mondhygiëne of niet volledige genezing van de wond vanwege al bestaande medische aandoeningen kan de kans dat het implantaat goed op zijn plaats blijft, verkleinen.

 Omdat aan elke chirurgische ingreep risico's zijn verbonden, zal uw behandelaar beoordelen of een tandheelkundig implantaat geschikt is voor u.

Is de ingreep pijnlijk?

Tandheelkundige implantaten worden over het algemeen onder plaatselijke verdoving geplaatst om het risico op ongemakken te beperken. Als u na de ingreep twijfelt over de gezondheid van de plek waar het implantaat is geplaatst, neem dan contact op met uw behandelaar.

Zijn er gegevens bekend over de tevredenheid van mensen die een implantaat hebben gekregen?

Volgens een onderzoek dat in Duitsland is uitgevoerd onder 10.000 patiënten (Riegl Survey 6) was 66%van de ondervraagden 'zeer tevreden' met hun implantaatgedragen restauraties en 31% was 'tevreden'. Van de patiënten met een conventionele restauratie gaf slechts 42% aan 'zeer tevreden' te zijn en 44% 'over het algemeen tevreden'.

Is er een leeftijdsgrens voor een behandeling met een implantaat?

Het is mogelijk een implantaat te plaatsen zodra de kaak is volgroeid. Bij jongere patiënten kan daarom alleen een implantaat worden geplaatst als hun kaak volledig is ontwikkeld. Voor oudere patiënten is er geen leeftijdsgrens, tenzij er bij de patiënt sprake is van bepaalde medische risicofactoren. Dit wordt door de behandelaar beoordeeld.

Is keramiek 'beter' dan titanium?

Titanium is een biocompatibel metaal. Dit betekent dat het niet giftig is en goed wordt verdragen door het lichaam. Implantaten die van titanium zijn gemaakt, hechten zeer goed aan levend bot en worden al tientallen jaren gebruikt voor medische hulpmiddelen. Tot nu toe is er nog nooit een geval gemeld van een allergische reactie op titanium. Vanwege deze eigenschappen kunnen implantaten van titanium tientallen jaren mee.

Als u op zoek bent naar een metaalvrij alternatief, dan is er de optie een Straumann® PURE Ceramic Implant. te gebruiken. Dit implantaat bestaat uit zeer sterke keramiek en is ontworpen om aan de hoogste functionele en esthetische eisen te voldoen. Omdat het implantaat de kleur heeft van een natuurlijke tand, zal het implantaat niet zichtbaar zijn door het tandvlees, zelfs niet bij dun of teruggetrokken tandvlees.

Wat gebeurt er als er een implantaat of component moet worden vervangen?

We leveren de originele Straumann-componenten in meer dan 70 landen wereldwijd.

Het Straumann Classic-programma betekent dat bijpassende prothetische componenten altijd verkrijgbaar zijn voor implantaten die vanaf 1974 zijn geplaatst.

Als er iets moet worden vervangen, kunnen patiënten er dus gerust op zijn dat de benodigde componenten kunnen worden geleverd.

Hoelang moet ik op mijn definitieve restauratie wachten?

Nadat uw tandheelkundige implantaat is geplaatst, duurt het ongeveer 6-8 weken voordat het implantaat zich stevig in het kaakbot heeft gehecht.

In deze periode bereikt het implantaat de stabiliteit die nodig is om net zo te worden belast als een natuurlijke tand. Zoals altijd kunnen genezingstijden per persoon verschillen, afhankelijk van de persoonlijke situatie en indicatie.

Waarin onderscheiden implantaten van Straumann® zich?

We onderzoeken, ontwikkelen en produceren al tandheelkundige implantaten sinds 1974, en tot nu toe hebben we er al meer dan 14 miljoen geplaatst bij onze patiënten. In combinatie met zorgvuldige Zwitserse vervaardiging en klinische topkwaliteit genieten de tandheelkundige implantaten van Straumann® wereldwijd vertrouwen. De  Straumann®-implantaten behoren tot de best gedocumenteerde implantaten met meer dan 35 jaar uitgebreid wetenschappelijk, klinisch bewijs, ondersteund door meer dan 700 wetenschappelijke publicaties.1
 

1Volgens het onderzoek van de PUBMED-database "Straumann Dental Implant OR ITI dental implant”, 733 resultaten per 6 oktober 2014. De eerste bijdrage luidt “Schroeder A. et al.: The accumulation of osteocementum around a dental implant under physical loading, 1978."

Vervangen van één tand met een implantaat