Kortere behandeltijd met het innovatieve SLActive®-oppervlak van Straumann

SLActive® is een centraal onderdeel van de tandheelkundige implantaten van Straumann® en is speciaal ontwikkeld om snellere hechting van het implantaat in het kaakbot te stimuleren en de voorspelbaarheid van de behandelresultaten te vergroten.


Hechting van het implantaat in het kaakbot

Nadat uw implantaat chirurgisch is geplaatst, duurt het ongeveer zes tot acht weken totdat het implantaat stevig aan het kaakbot is vastgegroeid. In deze periode vernieuwt het zachte weefsel zich en vergroeit het implantaat met het bot. Uiteindelijk wordt de vereiste stabiliteit verkregen zodat er, net als bij een natuurlijke tand, kracht op het implantaat kan worden uitgeoefend. De genezingsduur is per persoon verschillend.

Straumann® SLActive® kan de genezingsduur verkorten

De onderzoekers van Straumann hebben de mogelijkheden onderzocht om de genezingsduur te verkorten na plaatsing  van het implantaat zonder extra risico's voor de hechting van het implantaat in het kaakbot. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van Straumann® SLActive®, het oppervlak van tandheelkundige implantaten, waarvan de klinische werkzaamheid is bewezen.

Hoe werkt SLActive®?

SLActive® vermindert de risico's tijdens de kritische eerste fase van de behandeling door het vastgroeien van implantaten in het kaakbot te versnellen en te verbeteren. Het proces waarbij bot wordt gevormd, vindt eerder plaats, waardoor de stabiliteit aanzienlijk wordt verbeterd.

Met conventionele oppervlakken is het risico dat de implantaatbehandeling niet slaagt groter vanwege een algemene terugval van stabiliteit tussen week 2 en 4. Dit risico wordt aanzienlijk verkleind met de SLActive®-technologie.

De fasen van stabiliteit tijdens het genezingsproces

Primaire stabiliteit

Als uw implantaat is geplaatst, heeft het een bepaalde primaire stabiliteit. In de eerste vier weken na de ingreep, groeit het bot rondom het implantaat aan en herstelt zich. Daarop volgt de tweede fase: secundaire stabiliteit.

Secundaire stabiliteit

Deze fase is erg belangrijk, want de primaire stabiliteit moet na het plaatsen van het implantaat goed genoeg zijn om een goede hechting van het implantaat in het kaakbot te garanderen. Wanneer secundaire stabiliteit volledig is ontwikkeld (dit duurt drie tot zes maanden), kan het implantaat volledig worden belast.

Absorberend vermogen – de technologie achter SLActive®

Welke rol speelt het Straumann® SLActive-oppervlak bij de stabiliteit van uw tandheelkundige implantaat tijdens het genezingsproces?

1. Straumann-implantaten met een SLActive®-oppervlak zijn hydrofiel. Dit betekent dat het oppervlak van het implantaat vocht aantrekt; het neemt bloed veel sneller op dan een oppervlak zonder SLActive®.

2. Dankzij deze hydrofiele en overige chemisch werkzame eigenschappen stimuleert SLActive® de hechting van het implantaat in het kaakbot, waardoor secundaire stabiliteit sneller wordt bereikt.

3. De genezingsduur kan met wel 50% worden verkort, waardoor uw prothese sneller kan worden geplaatst en u weer vol vertrouwen kunt lachen, praten en kussen.

1 Lijst met wetenschappelijke referenties: www.straumann.com/slactiveref