Cursussen

Om te voldoen aan de toegenomen opleidingseisen binnen de tandheelkunde investeert Straumann aanzienlijk in haar cursussen. In samenwerking met het ITI en gerenommeerde nationale en internationale universiteiten kunnen we een breed educatieprogramma van hoge kwaliteit aanbieden.  Dit programma omvat een uitgebreid scala aan cursussen op alle niveaus voor implantologierelevante specialisaties. De cursussen worden aangeboden in eigen land maar ook daarbuiten.

Blader door ons cursusaanbod om een geschikte cursus te vinden die past bij uw wensen.

Bekijk voor meer cursussen die door het ITI worden aangeboden op www.iti-educatieprogramma.nl
Niveau

Standaardniveau:
 
       

SAC-niveau:
 
       

Uw zoektocht heeft 6 cursussen opgeleverd

Status Datum Beschrijving Land Plaats Niveau
Open 17.01.2018 Straumann Smart Netherlands IJsselstein Straightforward
Open 24.01.2018 Kadavercursus hands-on: pre-implantologische chirurgie Netherlands ROTTERDAM Advanced
Open 23.03.2018 Cursus: Assisteren bij implantaties Netherlands IJsselstein Straightforward
Open 08.06.2018 Cursus: Assisteren bij implantaties Netherlands IJsselstein Straightforward
Open 28.09.2018 Cursus: Assisteren bij implantaties Netherlands IJsselstein Straightforward
Open 21.12.2018 Cursus: Assisteren bij implantaties Netherlands IJsselstein Straightforward
*Legenda

SAC-niveau

  • Eenvoudig niveau
  • Gevorderd niveau
  • Complex niveau
  • Niet gespecificeerd

Standaardniveau

  • Basaal
  • Gevorderd
  • Complexe
  • Niet gespecificeerd

Status

booked booked

booked open

*SAC-classificatie
Eenvoudig niveau Gevorderd niveau Complex niveau
De chirurgische ingreep is vermoedelijk niet gecompliceerd, de risico’s zijn minimaal. De anatomische risico’s zijn minimaal. De verwachte post-operatieve complicaties zijn minimaal. De esthetische risico’s zijn minimaal. De chirurgische ingreep vereist vermoedelijk meer ervaring. Door de nabijheid van belangrijke anatomische structuren is plaatsing van het implantaat gecompliceerder. Er is een verhoogd risico van post-operatieve complicaties. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. De chirurgische ingreep is vermoedelijk gecompliceerd. De nabijheid van belangrijke anatomische structuren verhoogt de moeilijkheidsgraad en risico’s van plaatsing van het implantaat. De operatieve ingreep stelt hoge eisen aan de arts en het personeel. Het risico van (post-)operatieve complicaties is hoog. De esthetische risico’s zijn hoog.
De plek heeft geen esthetische functie, dus het esthetische risico is minimaal. Het restauratieproces is vermoedelijk niet gecompliceerd en omvat slechts enkele stappen. De vermoedelijke resultaten van de restauratie zijn goed voorspelbaar. Het risico van complicaties is laag. Er is sprake van esthetische risico’s. De restauratie omvat een groter aantal stappen, maar het resultaat is voorspelbaar. Het resultaat van de restauratie is goed visueel voor te stellen. Het risico van complicaties is laag tot gemiddeld. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. Het restauratieproces omvat meerdere stappen, het behandelplan moet eventueel worden bijgesteld als gevolg van de resultaten van een of meer van deze stappen. Het resultaat van de restauratie kan voor de behandeling niet duidelijk worden gevisualiseerd. Het risico van complicaties is hoog en er zijn mogelijk meerdere uitgebreide noodplannen nodig om deze problemen te kunnen aanpakken. De langetermijnresultaten van deze restauratieve ingreep kunnen negatief worden beïnvloed door deze complicaties. Voor een succesvol resultaat zijn gedetailleerde coördinatie, communicatie en rangschikking van behandelprocedures tussen de tandarts, de kaakchirurg en het tandtechnisch laboratorium essentieel. Patiënten moeten potentiële risico’s van een minder goed resultaat begrijpen en aanvaarden.