Informatie cursus

Datum 23.03.2018 09:15 - 23.03.2018 17:00
Titel Cursus: Assisteren bij implantaties
Cursusnummer NLCC23032018
Plaats/provincie IJsselstein
Land Netherlands
Taal Dutch
Publiek national
Onderwerp

Deze cursus geeft assistenten de kans om het assisteren bij implantaties op een professionele wijze eigen te maken.Inhoud:- praktijkorganisatie: behandelplanning, afspraken inplannen, informeren patiënt;- theorie: chirurgische procedure tandeloze patiënt;- praktijk: pre-operatieve zorg: voorbereiden van de operatieruimte en klaarzetten materialen;- theorie: mondhygiëne;- praktijk: desinfecteren, huishoudelijk reinigen en steriliseren;- workshop: boorpracticum edentate patiënt.

Sprekers
Dhr. D. de Kemp
Straumann Benelux
IJsselstein Straumann NV/SA Belgicastraat 3 box 3 BE - 1930 Zaventem
Netherlands
Doelgroep Dental assistant
Productsegmenten Others
Niveau* Straightforward
Status Open
Deelnemers Minimaal 6, Maximaal 12
Locatie activiteit
Straumann Education Center
Einsteinweg 15
3403 LE
IJsselstein
Netherlands

Telefoon: 030-6046611
Fax: 030-6046728
Georganiseerd door
Straumann B.V.
Mrs. Karin Batavier
Einsteinweg 15
3404 LE
IJSSELSTEIN UT
Netherlands

Telefoon: +31 30 604 66 11
Fax: +31 30 604 67 28
Bijlagen
*Legenda

SAC-niveau

  • Eenvoudig niveau
  • Gevorderd niveau
  • Complex niveau
  • Niet gespecificeerd

Standaardniveau

  • Basaal
  • Gevorderd
  • Complexe
  • Niet gespecificeerd

Status

booked booked

booked open

*SAC-classificatie
Eenvoudig niveau Gevorderd niveau Complex niveau
De chirurgische ingreep is vermoedelijk niet gecompliceerd, de risico’s zijn minimaal. De anatomische risico’s zijn minimaal. De verwachte post-operatieve complicaties zijn minimaal. De esthetische risico’s zijn minimaal. De chirurgische ingreep vereist vermoedelijk meer ervaring. Door de nabijheid van belangrijke anatomische structuren is plaatsing van het implantaat gecompliceerder. Er is een verhoogd risico van post-operatieve complicaties. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. De chirurgische ingreep is vermoedelijk gecompliceerd. De nabijheid van belangrijke anatomische structuren verhoogt de moeilijkheidsgraad en risico’s van plaatsing van het implantaat. De operatieve ingreep stelt hoge eisen aan de arts en het personeel. Het risico van (post-)operatieve complicaties is hoog. De esthetische risico’s zijn hoog.
De plek heeft geen esthetische functie, dus het esthetische risico is minimaal. Het restauratieproces is vermoedelijk niet gecompliceerd en omvat slechts enkele stappen. De vermoedelijke resultaten van de restauratie zijn goed voorspelbaar. Het risico van complicaties is laag. Er is sprake van esthetische risico’s. De restauratie omvat een groter aantal stappen, maar het resultaat is voorspelbaar. Het resultaat van de restauratie is goed visueel voor te stellen. Het risico van complicaties is laag tot gemiddeld. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. Het restauratieproces omvat meerdere stappen, het behandelplan moet eventueel worden bijgesteld als gevolg van de resultaten van een of meer van deze stappen. Het resultaat van de restauratie kan voor de behandeling niet duidelijk worden gevisualiseerd. Het risico van complicaties is hoog en er zijn mogelijk meerdere uitgebreide noodplannen nodig om deze problemen te kunnen aanpakken. De langetermijnresultaten van deze restauratieve ingreep kunnen negatief worden beïnvloed door deze complicaties. Voor een succesvol resultaat zijn gedetailleerde coördinatie, communicatie en rangschikking van behandelprocedures tussen de tandarts, de kaakchirurg en het tandtechnisch laboratorium essentieel. Patiënten moeten potentiële risico’s van een minder goed resultaat begrijpen en aanvaarden.