Informatie cursus

Datum 24.01.2018 08:00 - 24.01.2018 17:00
Titel Kadavercursus hands-on: pre-implantologische chirurgie
Plaats/provincie ROTTERDAM
Land Netherlands
Taal English
Publiek national
Onderwerp

Een unieke gelegenheid voor u, als chirurgisch actief behandelaar, om u te verdiepen in ingrepen die gericht zijn op de pre-implantologische chirurgie zoals:

 • reconstructies van botdefecten in de boven- en onderkaak;
 • Guided Bone Regeneration (GBR);
 • sinusbodemelevaties en reconstructies met autoloog bot.

Hiervoor heeft u kennis en technische vaardigheid nodig van zowel de chirurgische procedures als de anatomie. Deze vaardigheid en kennis kunnen nooit alleen worden bereikt door het opdoen van theoretische kennis.

Het vereist ervaring, opleiding en oefening. Met deze cursus kunt u uw “skills“ verder ontwikkelen zodat u naast de theorie ook ervaring kunt opdoen voor deze ingrepen.

Zo heeft u uitgebreid de mogelijkheid om met modern instrumentarium hands-on te oefenen op menselijke kadavers in de snijzaal van het Skillslab.

Deze cursus biedt u dé gelegenheid om uw kennis en preimplantologische vaardigheden te vegroten. Tegelijkertijd kunt u het risico op chirurgische complicaties en schade ontstaan door medische ingrepen leren te verlagen.

Wilt u ook deelnemen aan het gezamenlijk diner op dinsdagavond 23 januari in Hotel New York, Rotterdam? Of een hotelkamer reserveren voor de dinsdagavond in Hotel New York? Dan kunnen wij dit voor u reserveren.

Meer informatie vindt u in bijgevoegde cursusflyer.

English:

The Cadaver Course hands-on is a unique opportunity for you, as active surgical practitioner, to dive into procedures such as reconstruction of bone defects in the upper and lower jaw, Guided Bone Regeneration (GBR), sinus lifts and reconstruction with autogenous bone.These procedures demand technical skill and knowledge, not only of surgical procedures, but also of the local anatomy. These skills and knowledge can never be achieved by gaining theoretical knowledge only. It requires experience and training.In this course you will have the opportunity to practice on human cadavers. Hands-on with modern instruments. During one of the exercises you are using naso-endoscopy. You will have the opportunity to increase your knowledge, your pre-implant surgical skills and at the same time learn to minimalize the risk of surgical complications and damage caused by medical intervention.During the course, theory and practicum is discussed by the lecturers. Afterwards you practice the skills in the dissection room. Prior to the course you will receive detailed documentation about the topics that will be addressed in the theoretical parts of the course.You are staying in Hotel New York, Rotterdam. You are invited to joine us for dinner on Tuesday January 23th, also in Hotel New York.

Program in english is enclosed.

Sprekers
Drs. A. Tahmaseb
Straumann B.V.
IJSSELSTEIN UT
Netherlands
Prof. dr. E.B. Wolvius
Straumann B.V.
IJSSELSTEIN UT
Netherlands
Dr. S.A. Zijderveld
Straumann B.V.
IJSSELSTEIN UT
Netherlands
Doelgroep Dentists, Maxillofacial surgeons, Oral surgeons, Periodontist, Surgeon
Productsegmenten Surgery, GBR
Niveau* Advanced
Status Open
Locatie activiteit
Erasmus Medisch Centrum, Skillslab
Dr. Molewaterplein 50
nvt
ROTTERDAM
Netherlands

Telefoon: nvt
Georganiseerd door
Straumann B.V.
Mrs. Karin Batavier
Einsteinweg 15
3404 LE
IJSSELSTEIN UT
Netherlands

Telefoon: +31 30 604 66 11
Fax: +31 30 604 67 28
Bijlagen
*Legenda

SAC-niveau

 • Eenvoudig niveau
 • Gevorderd niveau
 • Complex niveau
 • Niet gespecificeerd

Standaardniveau

 • Basaal
 • Gevorderd
 • Complexe
 • Niet gespecificeerd

Status

booked booked

booked open

*SAC-classificatie
Eenvoudig niveau Gevorderd niveau Complex niveau
De chirurgische ingreep is vermoedelijk niet gecompliceerd, de risico’s zijn minimaal. De anatomische risico’s zijn minimaal. De verwachte post-operatieve complicaties zijn minimaal. De esthetische risico’s zijn minimaal. De chirurgische ingreep vereist vermoedelijk meer ervaring. Door de nabijheid van belangrijke anatomische structuren is plaatsing van het implantaat gecompliceerder. Er is een verhoogd risico van post-operatieve complicaties. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. De chirurgische ingreep is vermoedelijk gecompliceerd. De nabijheid van belangrijke anatomische structuren verhoogt de moeilijkheidsgraad en risico’s van plaatsing van het implantaat. De operatieve ingreep stelt hoge eisen aan de arts en het personeel. Het risico van (post-)operatieve complicaties is hoog. De esthetische risico’s zijn hoog.
De plek heeft geen esthetische functie, dus het esthetische risico is minimaal. Het restauratieproces is vermoedelijk niet gecompliceerd en omvat slechts enkele stappen. De vermoedelijke resultaten van de restauratie zijn goed voorspelbaar. Het risico van complicaties is laag. Er is sprake van esthetische risico’s. De restauratie omvat een groter aantal stappen, maar het resultaat is voorspelbaar. Het resultaat van de restauratie is goed visueel voor te stellen. Het risico van complicaties is laag tot gemiddeld. Het esthetische risico is gemiddeld tot hoog. Het restauratieproces omvat meerdere stappen, het behandelplan moet eventueel worden bijgesteld als gevolg van de resultaten van een of meer van deze stappen. Het resultaat van de restauratie kan voor de behandeling niet duidelijk worden gevisualiseerd. Het risico van complicaties is hoog en er zijn mogelijk meerdere uitgebreide noodplannen nodig om deze problemen te kunnen aanpakken. De langetermijnresultaten van deze restauratieve ingreep kunnen negatief worden beïnvloed door deze complicaties. Voor een succesvol resultaat zijn gedetailleerde coördinatie, communicatie en rangschikking van behandelprocedures tussen de tandarts, de kaakchirurg en het tandtechnisch laboratorium essentieel. Patiënten moeten potentiële risico’s van een minder goed resultaat begrijpen en aanvaarden.