SAC-classificatie-instrument

Het SAC-classificatie-instrument is een risico-evaluatie-instrument. Het is ontwikkeld door het International Team of Implantology (ITI) en dient ter classificatie van restauratieve en chirurgische casussen.

Sac-Classificatiesysteem

Het SAC-classificatie-instrument is gebaseerd op richtlijnen die zijn ontwikkeld tijdens de ITI-consensusconferentie in 2007 en classificeert op basis van een interactieve vragenlijst patiëntencasussen als Straightforward (eenvoudig), Advanced (gevorderd) of Complex (complex) (SAC).

Het SAC-classificatiesysteem helpt behandelaars om de complexiteit en het potentiële risico van een casus te bepalen. Aan de hand daarvan kunnen ze bepalen of casussen overeenkomen met hun vaardigheden en ervaring. Het systeem ontwikkelt tevens hun theoretische kennis.

Het SAC-classificatie-instrument is gratis beschikbaar voor de tandheelkundige professional op de website van het ITI (www.iti.org). Het is ook beschikbaar als iPad-app en kan worden gedownload in de Apple App Store. ITI Members kunnen daarnaast profiteren van extra mogelijkheden.